Ponude i računi

Nalazite se ovdje: Početna Blog Niki Dešković Plaćanje PDV-a po naplati (naplaćenoj realizaciji)

Blog

Ovdje pišemo sve što smatramo bitnim za bolju izradu ponuda i računa.

Ubrzanje ispisa za sve koji koriste Windowse

Napisao - u Rad u programu
  • Veličina slova: Veća Manja
  • Čitanja: 2756
  • 0 Komentara
  • Ispiši

Svima koji se našim programom koriste prvenstveno za izradu računa, pogotovo onima koji svakodnevno rade račune, ovo što smo napravili biti će od velike koristi.

A napravili smo to da kad se klikne ispiši, račun ili ponuda se isti tren ispišu na papir.

Velika stvar, reći ćete, zašto to od početka nije u programu?

Iz razloga što naš program radi na način da se dokumenti ispisuju u PDF, a tek onda na pisač. PDF nam daje puno u smislu prenosivosti, slanja vašem klijentu ili knjigovođi u obliku u kojem želite. Ali ima tu manu da se ne ispisuje direktno na pisač. Do sada je nakon pritiska na tipku ispiši trebalo taj dokument otvoriti pa opet stisnuti ispiši te na kraju potvrditi ispis da bi se dokument ispisao na papir.

Od sada svi naši Windows korisnici to više ne moraju raditi. Odmah po pritisku na tipku ispiši, dokument će se ispisati na papir.

Napravili smo program koji sluša sve što se downloada (preuzima) s interneta i ako je to ispravnog oblika, odmah šalje na printer, bez ikakvih dodatnih pitanja. Program je već podešen da radi s našim programom, automatski će ispisivati sve preuzete dokumente koji počinju s ponuda ili račun i završavaju s pdf.

Dakle, šta čekate, svi kojima ovakav način rada odgovara (i imate Windowse)preuzmite program sa sljedeće adrese i ubrzajte ispisivanje:

Nakon što program preuzmete, trebate ga i pokrenuti da bi radio. Evo par sličica koje opisuju postupak instalacije programa:

1. Preuzmite Autoprint program .NET framework koji je potreban da bi program radio.

 b2ap3_thumbnail_01.jpg

Ukoliko vas vaš internet preglednik pita dodatno pitanje, recite mu da želite preuzeti i zadržati datoteku (save, spremi, preuzmi ili zadrži)

b2ap3_thumbnail_02.jpgb2ap3_thumbnail_02.1.jpg 

2. Pokrenite instalaciju oba programa (.NET framework je malo veći pa ovaj dio može potrajati dok ne skupi sve što treba s interneta). Na način kako je prikazano na slici, ili jako slično.

b2ap3_thumbnail_03.1.jpg 

b2ap3_thumbnail_03.jpg

Kako su sve sličice do sada bile za .NET framework, evo kako one izgledaju za Autoprint (prva sličica se odnosi na preuzimanje - prvi korak):

b2ap3_thumbnail_04.jpgb2ap3_thumbnail_05.jpgb2ap3_thumbnail_06.jpg 

3. Pokrenite i podesite Autoprint. Najvjerojatnije ništa posebno ne trebate podešavat osim uključivanja automatskog ispisa dokumenata. Samo oni kojima se folder za preuzimanje nalazi na različitom mjestu od standardnog ga trebaju odabrati, kao što je prikazano na sljedeće dvije sličice:

b2ap3_thumbnail_07.jpgb2ap3_thumbnail_08.jpg 

Kada pokrenete automatski ispis, u donjem desnom kutu ćete imati malu sličicu kao znak da je automatski ispis uključen. Sada kad kliknete u programu na ispis, on će automatski ići na printer kojeg ste odabrali

b2ap3_thumbnail_09.jpg

0

Osnivač Offeriona i Internet partner d.o.o. (www.internetpartner.hr), gdje se od 2005. bavi razvojem internet tehnologija za turizam.
Više godina sudjeluje i organizira edukacije o prodaji putem interneta u turizmu u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko-Dalmatinske županije, lokalnim turističkim zajednicama, Gradom Splitom, Ekonomskim Fakultetom Split, Microsoft inovacijskim centrom, Privatnom srednjom školom Wallner te brojnim sajmovima. Licencirani voditelj turističke agencije.

Komentari

  • Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar

Gost Petak, 14 Prosinac 2018

O Internet partneru

  • Lokacija
  • O nama


Pon - Pet | 9 - 16
+385.21.339.568

Internet Partner d.o.o.

Svoje djelovanje otpočeli smo kao Booking IT, obrt osnovan 2005. godine sa sjedištem u Splitu, s ciljem pružanja informatičkih usluga u turizmu.
Višegodišnji rad na tom polju rezultira s više proizvoda za online poslovanje. Zbog potreba rastućeg poslovanja 2007. godine oformljavamo tvrtku Internet Partner d.o.o.
Upoznati s različitim poslovnim procesima spoznali smo i mnoge probleme koji muče poduzetnike i tvrtke svih veličina. To iskustvo smo odlučili pretočiti u zanimljive proizvode koji su plod primjene naprednih informacijskih tehnologija s ciljem pružiti svima mogućnost da svoje poslovanje prenesu na Internet.

Naš najnoviji proizvod Izračunko pojednostavljuje i ubrzava kreiranje Vaših najvažnijih dokumenata (ponuda i računa) i dobar je primjer onoga što kao tvrtka nudimo.

Naš program za izradu ponuda i računa možete bez obveze u čas isprobati:
 

Isprobajte odmah