Ponude i računi

Nalazite se ovdje: Početna Blog Niki Dešković Plaćanje PDV-a po naplati (naplaćenoj realizaciji)

Blog

Ovdje pišemo sve što smatramo bitnim za bolju izradu ponuda i računa.

Top 5 razloga zašto trebate stavljati slike (fotografije) u ponude

Napisao - u Nekategorizirano
 • Veličina slova: Veća Manja
 • Čitanja: 2268
 • 0 Komentara
 • Ispiši
 1. Ljudski mozak najbolje razumije slike (60,000 puta brže shvaćamo vizualne informacije nego tekstualne prema istraživanju 3M-a)
  Upravo zbog toga puno je lakše pokazati sliku kruga nego ga opisati:

  b2ap3_thumbnail_vizualni_i_tekstualni_prikaz.png
 1. Ljudi puno češće reagiraju na slike (postovi na Facebooku sa slikama dobivaju 53% više lajkova u odnosu na postove bez slika prema istraživanju HubSpota)
 2. 90% svih informacija koje naš mozak prima su vizualne (3M) - slikama bolje prenosimo poruku
  b2ap3_thumbnail_ruka_u_ruci.jpg
  I
  dealno je sliku kombinirati s malo riječi.
 3. Riječi pamtimo u kratkotrajnoj memoriji, dok slike pamtimo u dugotrajnoj memoriji
  Pokušajte se sjetiti bez gledanja gore kako glasi tekstualni opis kruga. A sjećate li se koje je boje krug? :-)
 4. Slike utječu na našu percepciju i odluku (prezenteri sa slikama imaju 43% veće šanse ubijediti publiku da odabere željenu akciju, od onih koji ne koriste slike, istraživanje University of Minnesota)
  Koju bi jabuku uzeli?
  b2ap3_thumbnail_covjek_s_jabukom.jpgb2ap3_thumbnail_zena_s_jabukom.jpg
  Odgovor će se razlikovati od osobe do osobe, a odgovor koju sliku upotrijebiti ovisi o vašoj ciljanoj publici - kome se želite približiti.

Gdje pronaći slike koje smijete koristiti u svojim materijalima?

Kao što sigurno znate, slike (fotografije) podliježu autorskim pravima. Da bi tuđe fotografije mogli koristiti u svojim materijalima trebate dobiti dozvolu autora, a za neke fotografije, autori su se odrekli svojih prava i možete ih slobodno koristiti. Za dio fotografija, autor zadrži dio prava pa ih smijete koristiti i bez plaćanja, ali npr. kao za gornje slike, morate staviti odakle dolaze (linkovi se nalaze na dnu ovog članka).

Na http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Public_domain_image_resources#General_Collections imate linkove na više dobrih stranica s fotografijama koje slobodno smijete koristiti. Za one malo naprednije, koji se snalaze s traženjem slika koje imaju odgovarajuću licencu, na http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Free_media_resources/Photography#General_collections ima također puno linkova. Izdvojio bi dva naša omiljena izvora fotografija:

Kako dodati slike u ponude u Offerionu?

U vaše ponude slike možete dodati s direktno s računala, samo staviti link s Interneta, a za proizvođače prozora i vrata pripremili smo oko 150 slika: vrata, prozora, kliznih stijenki, grilja, roleta, komarica, itd, u raznim varijantama koje se najčešće koriste u toj branši. Pogledajte primjer ponude (kliknite za povećati sliku):

 a1sx2_Veca_Ponuda_sa_slikom.jpg

Za standardne proizvode iz Vašeg cjenika preporučujemo pridružite slike proizvodima/uslugama u cjeniku što će Vam omogućiti brzu izradu ponuda sa uključenim slikama stavki.

Slika ruku je preuzeta s https://www.flickr.com/photos/schmollmolch/3388570838, slike jabuka su s https://www.flickr.com/photos/dreamylittledancer/4783306937 i https://www.flickr.com/photos/49537159@N00/5411617092.

0

Osnivač Offeriona i Internet partner d.o.o. (www.internetpartner.hr), gdje se od 2005. bavi razvojem internet tehnologija za turizam.
Više godina sudjeluje i organizira edukacije o prodaji putem interneta u turizmu u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko-Dalmatinske županije, lokalnim turističkim zajednicama, Gradom Splitom, Ekonomskim Fakultetom Split, Microsoft inovacijskim centrom, Privatnom srednjom školom Wallner te brojnim sajmovima. Licencirani voditelj turističke agencije.

Komentari

 • Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar

Gost Petak, 14 Prosinac 2018

O Internet partneru

 • Lokacija
 • O nama


Pon - Pet | 9 - 16
+385.21.339.568

Internet Partner d.o.o.

Svoje djelovanje otpočeli smo kao Booking IT, obrt osnovan 2005. godine sa sjedištem u Splitu, s ciljem pružanja informatičkih usluga u turizmu.
Višegodišnji rad na tom polju rezultira s više proizvoda za online poslovanje. Zbog potreba rastućeg poslovanja 2007. godine oformljavamo tvrtku Internet Partner d.o.o.
Upoznati s različitim poslovnim procesima spoznali smo i mnoge probleme koji muče poduzetnike i tvrtke svih veličina. To iskustvo smo odlučili pretočiti u zanimljive proizvode koji su plod primjene naprednih informacijskih tehnologija s ciljem pružiti svima mogućnost da svoje poslovanje prenesu na Internet.

Naš najnoviji proizvod Izračunko pojednostavljuje i ubrzava kreiranje Vaših najvažnijih dokumenata (ponuda i računa) i dobar je primjer onoga što kao tvrtka nudimo.

Naš program za izradu ponuda i računa možete bez obveze u čas isprobati:
 

Isprobajte odmah